Szerző: beszabo | 2011/01/09

Első DSLR-em: Nikon D5000

Megvettem ma első DSLR gépemet. Sok hezitálás után a Pentax K-x és a Nikon D5000 között kellett választanom. Mindkettő 170eFt a 18-55, 55-200 objektívvel, azonos érzékelővel(Sony), a DXOMark-t egymás mellett levő helyezettei.

A Pentax lett a 2010 legjobb belépő gép, a Nikon D5000 a Nikon D90-től örökölt sok mindent. A Pentax beépített fókuszmotorral rendelkezik és képstabilizátorral,  a Nikonnál az objektívekben van megoldva.  További objektívek vásárlása esetén a Pentaxhoz olcsóbban lehet használható objektívet vásárolni.

Utánanéztem a kit-objektíveknek(http://www.photozone.de/) is, aminél kiderült, hogy a Pentaxnak az 55-200 megoldása nagyon gyenge,  az 55-300 viszont kitűnő, viszont 200eFt felett van :(. A Nikonnál a kit-objektívek nagyon jó képminőséggel rendelkeznek.

Elmentem a Mammut Edigitalba a barátnőmmel, ahol ki lehet próbálni a gépeket. Fontos volt megfogni a gépvázat. Tudtam, hogy a Nikon nagyobb és érzetileg is jobb volt a fogása.

A végső döfést a Pentax-nak a Nikon 3 éves garanciája adta. Amiért sok elektronikai bolt tízezreket elkér pluszba, azt a Nikon ingyen adja.

Sajnos csak csütörtökre jön meg a gép, de izgatottan várom.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: