Szerző: beszabo | 2011/03/24

Kijelzővédő

A nyakban hordott fényképezőnek talán az egyik legsérülékenyebb része a kijelző. Mindig attól tartok, hogy a ruházatom műanyag vagy fém részei megsértik a gép kijelzőjét. A Nikon D5000 -nél nem használt esetben vissza lehet hajtani a kijelzőt, így védve van a felület, viszont használatbavételkor mindig ki kell hajtani, így ez kényelmetlenné és lassúvá teszi a használatot. Így elszántan keresem a megoldást a tökéletes védőmechanizmusra.

Többféle megoldás létezik.

Jelenleg egyszerű védőfóliát használok. De nem szeretem, mert mindig felpöndörödik a széle és idővel elkezd leválni. Aztán már korábbi cikkemben írtam a Nikon D90-hez hasonló gyárilag tartozékként adott kemény védőmegoldásról. Ennek hátránya, hogy a kijelző nem hajtható vissza és nagyon eláll a gépváztól. Így lehet, hogy itt már ez kezdené ki a ruhát, és nem a ruha a gépet.

Tovább keresve találtam a védőfóliához hasonló, viszont merev védő megoldást a kijelzőhöz, aminek nem tud visszapenderedni a sarka, mivel kemény üveg/műanyagból van. Ilyet rendeltem is, de sajnos valahol útközben egy picit megsérült, ezért most várom a következőt(az eladó küld helyette újat).

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Kategória

%d blogger ezt kedveli: